Rromano kidipen al Raval

El projecte Rromano Kidipen ha proposat un procés de treball comunitari a diversos barris de Barcelona amb presència i significació per la comunitat gitana en base al qual activar coneixements propis dels barris que siguin rellevants pel territori.

El procés de treball ha partit de la col·laboració amb associacions, persones i espais comunitaris de barri per donar visibilitat al conjunt de maneres de fer i de veure el món pròpies de la comunitat gitana.  

En aquest sentit el 8 de novembre de 2019 hem celebrat una primera trobada de sabers gitanos al barri del Raval, bressol d’una important comunitat gitana, en el marc del Festival Raval(s) amb la participació de la Mercedes Gómez i la Juana Fernández de l’Associació Lacho Baji CaliCarlota Marcantonini de la Unió Romaní (que té la seu al barri), la Mediateca del Raval (que desenvolupa un projecte d’arxiu digital autogestionat per persones grans del barri) i l’Oncle Pistoles, veí emèrit del barri del Raval per parlar, entre altres coses, de la relació entre la cultura oral i els arxius o de la dimensió intrínsecament col·lectiva i popular de la rumba.

Ha estat una ocasió per compartir alguns dels documents que preserva l’arxiu de la Unió Romaní com ara algunes de les 280 pragmàtiques dictades pels successius reis d’Espanya ordenant el control i persecució del poble gitano des de 1499.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *