Productes i Productors

Autoocupació, cooperativisme i economia social i solidària: posem la vida al centre

Des de la cooperativa de consum escollim els productes aplicant criteris de proximitat, de gestió de conreus i ramaderies, i preus solidaris. I donem prioritat a productes produïts i/o distribuïts per entitats cooperatives.

La cooperativa de consum Keras Buti va començar provenint-se de cistelles de verdura ecològica de l’Hort de l’Eriçó, i més tard es van afegir a la cistella productes làctics de La Selvatana,ous de les gallines lliures del nostre amic Piki i farines i llegums distribuïdes per Ecocentral.
Ara, i en aquesta nova etapa, amb l’obertura de la botiga agroecològica/espai comunitari a la Marina (Carrer Ulldecona 26), comptem amb més de 80 productes diferents entre els quals podem trobar cerveses Cornèlia (d’una cooperativa de Cornellà), hamburgueses veganes de les companyes de Buenisim, productes de neteja distribuïts per agranel.coop, conserves de Cal Valls, oli d’oliva de L’Amagat, melmelades, xocolata, galetes i refrescs distribuïts per Queviure i fruites, cereals, pastes i sucs, distribuïts pels veïns i amics de Ecocentral.

 

Verdures

El Jonas Abreu, responsable del projecte l’Hort de l’Eriçó cultiva en règim de sessió d’ús la finca de les Cabasses, adquirida per LaFundició el 2020, situada al Parc Agrari del Baix Llobregat, concretament a la població de Sant Boi de Llobregat.
És així com tot l’equip de pagesos que treballen aquesta terra ens asseguren verdures fresques acabades de collir, de temporada i ecològiques, a part d’algunes fruites estacionals com les maduixes, els melons o les síndries.

Aquest projecte també té en compte la biodiversitat cultivada i s’encarrega d’oferir-nos aliments en aparença poc consumibles en depèn de quines cases i culturals, però que són rics en propietats. Aliments com el fonoll, la colirraba o els espigalls són algunes de les apostes que es potencien des d’aquest camp, apostant perquè aquestes varietats no es perdin i incentivant a les consumidores a descobrir i atrevir-nos amb noves receptes que els incorporin!

El consum d’aliments agroecològics i de proximitat beneficia el medi ambient, la nostra salut i té cura perquè la producció d’aquests aliments es realitzi en condicions laborals dignes. Reduir quilòmetres de transport, evitar intermediaris, eliminar pesticides, tracte humà amb el pagès/a… vol dir apostar per un altre model de consum; un que posa la vida al centre i el repte és el fer-lo accessible a la butxaca de totes sense que precaritzi el treball al camp.

 

Làctics

Les vaques de la granja de La Selvatana produeixen la llet del nostre iogurt, mató, formatge i llet fresca pasteuritzada. Des del municipi de Campllong, (Girona), La Selvatana aposta per la producció ecològica, (sense residus químics, sense edulcorants, aromatitzants, conservants, espesants o additius).

 

Ous

El Piki és un amic de la casa i un criador de gallines amb molt bona mà, i molt bona veu! I és que, a part de donar-los el millor aliment, canta a les seves gallines. El resultat? Uns ous boníssims i de molt alta qualitat, produïts a Sant Vicenç dels Horts.

 

Farines, llegums, pastes i més

Des del Gornal ens arriben les farines, els llegums, les pastes i els sucs que distribueixen els amics d’Ecocentral. També és a través d’ells que La Xarxa de Suport Veïnal i les cuines de La Suculenta (entitats sòcies de la Cooperativa) fan els encàrrecs pels seus projectes.