Keras Buti a LaChalmeta

Keras Buti a LaChalmeta és un projecte d’activació econòmica i comunitària dels baixos de l’edifici d’habitatge cooperatiu LaChalmeta en clau ecofeminista, incorporant l’activació d’un espai cultural, un rebost de producte agroecològic i de proximitat i un espai comunitari de cures i cohabitatge.

La intercooperació entre les diferents entitats està vinculada a l’ocupació i activació de la planta baixa de l’edifici de La Chalmeta a partir de dos espais físicament delimitats però interconnectats: l’espai comunitari i l’espai “alacena”, un rebost de productes agroecològics.

Aquest rebost ha esdevingut espai imaginat, analitzat i elaborat a partir d’un procés d’autoconstrucció comunitària entre veïnes del bloc, veïnes del barri i col·laboradores que durant aquests últims mesos ens hem anat trobant en aquest espai lluminós per compartir sabers i construir plegades.

 

 

TALLERS FEM MOBLES (Autoconstrucció i Acondicionament de la botiga)

ENCORDEM

Aquest dijous comencem el taller d’encordar mobles amb la Mercè, veïna de Cornellà i experta en aquesta preciosa tècnica. I seguirem experimentant amb el mobiliari escolar que estem reciclant i estructures de fusta per intentar construir tamborets i seguir condicionant l’espai comunitari.
Dates: 19 i 26 de maig i 16 de juny del 2022
Hora: 17:30 – 20:30 h
Lloc: Espai Keras Buti Chalmeta (c. Ulldecona, 26, Barcelona)
Inscripció: GRATUÏTA / enviar un correu a kerasbuticoop@riseup.net

    

 

FEM FUSTERIA AMB KORE MOBLES 

Estem molt contentes d’anunciar-vos que els propers dies 31, 7 i 21 d’abril de 17.30 a 20.30 h tindrà lloc a l’espai de Keras Buti a la Chalmeta un taller de fusteria a cura de Carolina Garcia qui, a partir de la seva experiència en el disseny i construcció de mobles amb materials reutilitzats, ens orientarà i guiarà al llarg de tres sessions per donar una segona vida als materials amb els que ja comptem, transformar-los en nous mobles que serviràn per l’espai comunitari / botiga agroecològica que estem co-creant entre totes les participants que aneu assistint als diferents espais de construcció col·lectiva.

Després d’un intens procés de reflexió al que ens ha acompanyat el dissenyador Curro Claret, i del taller d’entapissat amb el Piki i el Payo Dani, seguim posant-nos mans a l’obra!

Dates: 31, 7 i 21 d’abril del 2022
Hora: 17:30 – 20:30 h
Lloc: Espai Keras Buti Chalmeta (c. Ulldecona, 26, Barcelona)
Inscripció: GRATUÏTA / enviar un correu a kerasbuticoop@riseup.net

 

ENTAPISSEM

El procés per fer habitable l’espai Keras Buti Chalmeta així com l’espai comunitari de la cooperativa d’habitatge segueix en un taller continu que obre les seves portes tots els dijous a les 17.30 h per a qui vulgui sumar-se i compartir coneixements amb altres persones sobre fusteria, disseny, bricolatge, interiorisme o, en general, sobre com fer més acollidors els espais que habitem.

Aquesta setmana i la vinent aprendrem a entapissar mobles amb el Piki i el Paio Dani, veïns del veí barri del Gornal i experts entapissadors. Per això experimentarem amb el mobiliari escolar que estem reciclant per condicionar l’espai.

Dates: 10 i 17 de març i 12 de maig del 2022
Horaris: 17.30 a 20.30 h
Lloc: Espai Keras Buti Chalmeta (c. Ulldecona, 26, Barcelona)
Inscripció: GRATUÏTA / enviar un correu a hola@lafundicio.net

     

 

FEM MOBLES (i més)

El taller Fem Mobles (i més) amb Curro Claret ha estat carregat de referents, bona companyia, agroecologia, dinàmiques, cures i coneixement del projecte Keras Buti a la Chalmeta i ens encanta anunciar-vos, que per iniciativa de les participants, el taller esdevindrà un procés col·lectiu i un espai de creació que seguirem construint i continuarà creixent tots els dijous de 17:30 a 20:30 h.

Seguirem doncs, aprenent a dissenyar l’espai i construir mobles parant atenció als espais i territoris on se situen i amb els que es relacionen: la cooperativa d’habitatge La Chalmeta, el nou barri del Prat Vermell o l’àrea agropolitana de Barcelona.

Anima’t a aportar les teves idees, la teva energia o els teus coneixements.

 

FEM MOBLES AMB CURRO CLARET

El proper mes de febrer iniciem un nou procés de disseny i creació col·lectiva de mobiliari i interiors. Els dies 3, 4, 17 i 18 de febrer, de 17.30 a 20.30 h, a l’espai comunitari Keras Buti Chalmeta, organitzem un primer taller conduït pel Curro Claret, dissenyador industrial de reconeguda trajectòria el treball del qual es caracteritza per abordar els aspectes socials i mediambientals del disseny.
El taller, on reutilitzarem mobiliari escolar, entre altres materials, servirà per adequar i fer habitable l’espai comunitari i botiga agroecològica Keras Buti Chalmeta, així com els espais comuns de la cooperativa d’habitatges Chalmeta situats a la planta baixa de l’edifici, entre els que es compta la cuina col·lectiva.
Així doncs, aprendrem a dissenyar i construir mobles no com a objectes aïllats del seu entorn, sinó integrats en un espai concret amb unes característiques materials, unes mides o una il·luminació concretes, on es donen usos, relacions i processos particulars, basats també en uns valors específics, i que s’estenen més enllà del propi espai, al barri, a l’àrea agropolitana de Barcelona o al planeta sencer…
El taller és gratuït i per inscriure’s només cal enviar un correu a: hola@lafundicio.net

Dates: 3, 4, 17 i 18 de febrer del 2022
Horaris: 17.30 a 20.30 h
Lloc: Espai Keras Buti Chalmeta (c. Ulldecona, 26, Barcelona)
Inscripció: GRATUÏTA / enviar un correu a hola@lafundicio.net

 

 

 

 

Botiga de la sucursal a Can Tunis de la Cooperativa Flor de Maig. Cap al 1920. Originalment Publicada al bloc “Rastros de rostros”.