Canyes i cabanes, la pel·lícula!

Des de LaFundició, en col·laboració amb les associacions Keras Buti i Lacho Baji Cali, les comunitats educatives de l’escola Prat de la Manta i l’Institut Escola Gornal i la cooperativa d’arquitectes Voltes hem dut a terme un procés de treball col·lectiu per la transformació dels patis escolars amb la construcció d’estructures de joc vegetals que responguin des de la bioconstrucció a les necessitats i anhels dels infants.

Aquest procés s’inscriu en la línia d’experimentació amb les fibres vegetals, ampliant la recerca als espais construïts, com ara els patis escolars. El model de pati escolar més estés consisteix, bàsicament, en una gran pista de ciment. S’ha estudiat abastament, i cau pel seu propi pes, que aquesta configuració dels espais exteriors a les escoles limita moltíssim les possibilitats i la varietat de jocs que s’hi poden fer, la socialització i l’experimentació dels infants. Per això vam decidir posar-nos mans a l’obra i fer servir les fibres vegetals per transformar els patis. Aquesta idea ja ve de lluny, i va començar a prendre cos a les jornades Quin pati volem? que vam organitzar el 2018 a l’Escola Prat de la Manta. Durant els dos darrers cursos hem estant reflexionant a través de l’acció i la recerca sobre aquesta qüestió: quin pati volem?

Aquesta iniciativa s’insereix en la nostra línia de recerca Anti-modulor sobre infància, joc i ciutat, que enguany s’hi afegeix al projecte europeu Common places.  Així com al projecte Kilombo al que investiguem i posem en pràctica formes de connectar la ciutat amb el camp.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *