Jornades: ‘Quin pati volem?’

 
*En castellano más abajo.
 
El 22 i 23 de febrer organitzem Quin pati volem? unes jornades per reflexionar juntes sobre els patis escolars i, en última instància, pensar com transformar-los: Com és i com podria arribar a ser la funció dels espais exteriors en els centres educatius? Quin paper tenen els nens i nenes en el disseny i construcció dels seus espais de joc? Han de ser els patis un espai públic? I viceversa ¿poden ser els espais públics espais de joc?
 
Ho farem acompanyats per les comunitats educatives de l’Escola Prat de la Manta i l’Institut Escola Gornal, amb les que hem iniciat un procés de reflexió i treball sobre la configuració dels espais exteriors dels seus centres.
 
Comptarem també amb la inestimable aportació de persones i col·lectius amb experiència en processos de disseny i construcció participatius d’espais de joc infantil com Basurama, Makea, Lemur o Cristina Fraser.
 
Durant les jornades hi haurà diversos tallers adreçats a familiars i als nens i nenes. Per això és especialment important que us inscriviu a les jornades (que són completament gratuïtes) si veniu amb criatures. Només cal enviar un correu electrònic a hola@lafundicio.net i indiqueu si us quedareu al dinar del dissabte 23 de febrer i quantes persones, per poder organitzar la logística.
 
Aquí teniu el programa complet de les jornades:
 
PROGRAMA
 
DIVENDRES 22F  — Institut Escola Gornal
 
11 a 13 h — Playgrounds i espais de joc: Taller amb families i nens i nenes de 3 a 5 anys
 
DISSABTE 23F — Escola Prat de la Manta
 
10 h — Benvinguda i esmorçar
10.45 h a 13:30 h
— Presentació Lemur: Experiències de transformació de patis escolars
— Presentació Makea: Dinàmiques de disseny participat
— Presentació Basurama: Homologació d’espais de joc autoconstruïts
— Presentació Cristina Fraser: Playgrounds i espais de joc a Londres
13.30 h — Debat
 
10.45 a 13 h (pati) — Ràdio i dinàmiques de joc i treball amb Cristina Fraser i nens i nenes de 6è de l’Escola Prat de la Manta
 
14.30 h — Paella popular a càrrec de Mujeres Pa’lante i espais de joc
 
16 h — Cloenda
 
_______________
 
[CASTELLANO]
 
JORNADAS ¿QUÉ PATIO QUEREMOS?
 
El 22 y 23 de febrero organizamos Quin pati volem? unas jornadas para reflexionar juntxs sobre los patios escolares y, en última instancia, pensar cómo transformarlos: ¿Cual es y cual podría llegar a ser la función de los espacios exteriores en los centros educativos?¿Qué papel tienen los niños y niñas en el diseño y construcción de sus espacios de juego?¿Han de ser los patios un espacio público? Y viceversa ¿pueden ser los espacios públicos espacios de juego?
 
Lo haremos acompañados por las comunidades educativas de la Escola Prat de la Manta y el Institut Escola Gornal, con las que hemos iniciado un proceso de reflexión y trabajo sobre la configuración de los espacios exteriores de sus centros.
 
Contaremos también con la inestimable aportación de personas y colectivos con experiencia en procesos de diseño y construcción participativos de espacios de juego infantil como Basurama, Makea, Lemur o Cristina Fraser.
 
Durante las jornadas habrá diversos talleres dirigidos a familiares y a niños y niñas. Por esto es especialmente importante que os inscribáis a las jornadas (que son completamente gratuitas) si venís con criaturas. Para ello sólo es necesario enviar un correo electrónico a hola@lafundicio.net. Indicad si os quedaréis a la comida del sábado 23 de febrero y cuantas personas, para poder organizar la logística.
 
Aquí tenéis el programa completo de las jornadas:
 
PROGRAMA
 
VIERNES 22F  — Institut Escola Gornal
 
11 a 13 h — Playgrounds y espacios de juego: Taller con familias y niños y niñas de 3 a 5 años
 
SÁBADO 23F — Escola Prat de la Manta
 
10 h — Bienvenida y almuerzo
10.30 h a 13.30
— Presentación Lemur: Experiencias de transformación de patios escolares
— Presentación Makea: Dinámicas de diseño participado
— Presentación Basurama: Homologación de espacios de juego autoconstruidos
— Presentación Cristina Fraser: Playgrounds i espacios de juego en Londres
13.30 h — Debate
 
10.45 a 13.30 h (pati) — Radio y dinámicas juego y trabajo con Cristina Fraser y niños y niñas de 6º de la Escola Prat de la Manta
 
14.30 h — Paella popular a cargo de Mujeres Pa’lante y espacios de juego
 
16 h — Clausura
Comments
4 Responses to “Jornades: ‘Quin pati volem?’”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] jornadas ¿Qué patio queremos? advierten desde LaFundició -una cooperativa que impulsa y gestiona proyectos culturales y […]

  2. […] Les jornades Quin pati volem?, adverteixen des de LaFundició –una cooperativa que impulsa i gestiona projectes culturals i educatius–, “no només pretenen estimular el debat amb tota la comunitat educativa de L’Hospitalet (incloent l’alumnat) sinó que es proposen com un punt de partida per encetar un treball efectiu per transformar els patis de l’Escola Prat de la Manta i l’Institut Escola Gornal, així com el de tots els centres que es vulguin sumar a la iniciativa”. […]

  3. […] año se propone transformar los patios escolares. La idea ya se empezó a contemplar durante las jornadas Quin pati volem? celebradas en 2019 en las propias escuelas Prat de la Manta y […]

  4. […] per transformar els patis. Aquesta idea ja ve de lluny, i va començar a prendre cos a les jornades Quin pati volem? que vam organitzar el 2018 a l’Escola Prat de la Manta. Durant els dos darrers cursos hem estant […]Leave A Comment


Licencia Creative Commons · Excepto donde se indique lo contrario, esta obra está bajo una licencia Creative Commons Reconocimiento-CompartirIgual 3.0 Unported 2023 LaFundició · RSS Feed · Acceder