Fem cistelles de canya al riu Llobregat

Divendres que ve 26 de juny ens anem al riu a fer cistelles de canya! Caminarem des de Bellvitge fins al Llobregat per a recollir canya i teixir la nostra pròpia cistella amb l’artesana Rafi Fernández.

Ens trobarem a les 10 h davant de l’Hotel Hesperia, en Bellvitge. Porta un ganivet, uns guants i un drap i el teu menjar per a menjar juntes en el riu!

El llit i el delta del Llobregat són un espai natural realment pròxim a la ciutat de L’Hospitalet encara que sembli llunyà donada la falta de facilitats per a accedir a ell. Acostar-nos és, entre altres coses, una manera de reivindicar-ho. D’altra banda, la recollida de la canya -com la de moltes altres plantes- si es fa amb criteris de sostenibilitat, no extractivistes, és beneficiosa per al propi ecosistema del riu en evitar la seva proliferació descontrolada.

Recollir la canya en el riu i teixir la nostra pròpia cistella ens remet a un temps i un territori en els quals els objectes es produeixen segons el seu valor d’ús i el treball és un quefer quotidià, entrellaçat amb el sosteniment del medi físic i de la vida, allunyat del productivisme requerit per l’afany d’acumulació infinita.

La cistelleria és alhora un saber associat al poble gitano, un saber que, desgraciadament poques persones, com la Rafi, conserven avui dia.

Si estàs interessada a venir envia un correu a hola@lafundicio.net

Si estàs interessada a venir envia un correu a hola@lafundicio.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *