8 d’abril, els seus orígens

En motiu de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, 8 d’abril, vam mantenir una llarga conversa amb Juan de Dios Ramírez Heredia, polític i activista, president de la Unión Romaní Española, entitat dedicada a la defensa i desenvolupament social i cultural de la comunitat gitana a l’Estat Espanyol.

Hem seleccionat un fragment de l’extensa conversa on precisament  explica de primera mà, de quina manera es va viure l’esdeveniment que assenyala aquesta data cada any:  el Congrés Mundial roma/gitano celebrat a Londres l’any 1971 i on es va instituir la bandera i l’himne gitano.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.