Xerrada Cooperativa de consum

Xerrada: Cooperatives de consum per a menjar bé a un preu just
Part del procés de treball a l’Escola Popular Keras buti és explorar vies per a la generació d’economia i benestar als barris. Una d’aquestes és la connexió amb el Parc Agrari del Baix Llobregat i els seus productors/es agroecològics, el qual representa un espai de potència pel que fa a la creació d’ocupació i a l’accés a alimentació saludable i de proximitat. Per això, i amb el suport de La Col•lectiva, l’ateneu cooperatiu de L’Hospitalet, vam organitzar a la seu de Lacho bají calí, una xerrada a l’entorn de les cooperatives de consum que va centrar-se en el foment del consum conscient i en les possibilitats de l’auto-organització com a camí per a la sobirania alimentària. Des de fa setmanes, Keras buti impulsa a, a partir del vincle amb l’Hort de l’Eriçó, un grup informal de consum agroecològic del qual en formen part 26 unitats familiars. L’objectiu és que aquest grup pugui créixer, consolidar-se i constituir-se en cooperativa de consum, fent xarxa amb d’altres productors i/o distribuidors de la ciutat.
A la xerrada, a banda de valorar aquesta possibilitat, es van abordar qüestions com el consum agro-ecològic als menjadors escolars i quin paper podria jugar el projecte, en sintonia amb La Col•lectiva, en l’acompanyament a aquesta transició. Ja se sap, de lo bonito no se come!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.