Construim imatges i slògans pel 8 d’abril

Aquest any, Lacho bají calí i LaFundició hem decidit organitzar una celebració a L’Hospitalet de Llobregat pel 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano. Aprofitant aquesta ocasió i la dinàmica de treball amb l’Escola Gornal, s’han realitzat una sèrie de sessions en les quals, per una banda, s’ha donat a conèixer a les aules la història i els orígens de la cultura rom a través de cançons i relats; i per l’altra, s’ha treballat en la construcció d’imatges gràfiques i slògans en romanó que s’han estampat, a partir de la tècnica serigràfica, a samarretes blaves, verdes i vermelles que els i les alumnes lluiran durant la festivitat. Així, durant una setmana, s’ha treballat classe per classe per reflexionar i seleccionar les paraules, frases i imatges que posteriorment s’han convertit en planxes de serigrafia i s’ha ensenyat als i les alumnes la tècnica d’estampació, fent les seves pròpies samarretes. Des de P3 fins a 6è, totes i tots s’han involucrat en aquest procés el qual ha propiciat la posada en valor de la història i cultura rom, fent protagonistes també de la seva transmissió als nens i nenes d’ètnia gitana que assisteixen a les aules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.