Fem Cabasses

Els dies 9 i 10 d’octubre (divendres i dissabte respectivament) de 10 a 18 h aprendrem amb l’artesana Mònica Guilera a fer una cistella catalana amb vímet i canya.

El taller tindrà lloc a l’Hort de l’Eriçó (a la masia de Cal Sans, dins la zona de Les Cabasses al Parc Agrari del Llobregat) que és el proveïdor agroecològic de la cooperativa Keras Buti. Per saber com arribar pòsa’t en contacte amb nosaltres.

Les places són limitades a 10 persones i requerim inscripció prèvia per poder preparar els materials necessaris. Per inscriure’t envia un correu a: hola@lafundicio.net

El taller és gratuït, per aquest motiu les cistelles produïdes durant el mateix es donaran a la cooperativa de consum Keras Buti per al seu ús en el transport de fruites i verdures agroecològiques.

Més enllà de recuperar tècniques artesanes per fer cistelles o coves, ens preguntem què podem aprendre dels paisatges, les comunitats i les economies en què aquestes tècniques van aparèixer i van ser emprades. Des LaFundició i Keras Buti seguim impulsant un grup de pràctica i recerca en aquest sentit, si estàs interessada en formar part explica’ns-ho a la teva inscripció!

Quines són les connexions entre la producció material i les pràctiques culturals? Podem reconnectar la ciutat amb sabers vinculats a la ruralitat? L’Hospitalet se situa a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot just a la frontera amb el Parc Agrari del Llobregat. De fet L’Hospitalet s’urbanitzaà sobre camps de conreu; més concretament, barris com Bellvitge o el Gornal s’edifiquen en dates tant recents com els anys 60 i 70 sobre els camps de la marina, en continuïtat amb el delta del Llobregat. Aquest paisatge agrari i el seu ecosistema han quedat desfigurats per la construcció de grans infraestructures (des del port de Barcelona fins a l’aeroport del Prat, passant per les vies ràpides que comuniquen tot el territori). Podem pensar aquest territori, en el seu conjunt, fent una cistella de vímet?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *