Jornades Agroecologia amb La Col·lectiva: del camp al barri

L’octubre 2020, serà el mes de l’agroecologia, el camp, el cultiu, el menjar de proximitat… Des de Keras Buti, en col·laboració amb La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, hem organitzat unes jornades adreçades a conèixer projectes innovadors i comunitaris i posar en contacte agents socials del nostre municipi amb interessos compartits pels sabers rurals, pel menjar saludable i per la preservació dels espais naturals de cultiu del nostre entorn.

A causa de les mesures de seguretat sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19, totes les xerrades es realitzaran de forma online i seran emeses en directe via al canal de Youtube de La Col·lectiva.

La Col·lectiva proposa, amb aquest cicle sobre agro-ecologia, diàlegs oberts sobre temes tan propers, com ara, reflexionar si són possibles els menjadors agro-ecològics als centres educatius de l’Hospitalet, sobre si es pot transformar la comunitat i la nostra vida des del menjar?, o si podem engegar models de supermercats populars i cooperatius per augmentar la sobirania alimentaria al nostre municipi.

Ara més que mai, al context de crisi social i econòmica actual provocada per la Covid-19, des de l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet apostem per crear xarxes d’intercooperació per construir una resposta col·lectiva i comunitària al servei de les necessitats vitals de les veïnes i veïns dels nostres barris.

Aquestes son les propostes:

Menjadors escolares agroecològics. “Pan comido!”

Amb la participació dEcocentral (central de compres per menjadors escolars ecològics), de la Xarxa Groga de l’Hospitalet (plataforma que neix amb la voluntat de teixir una xarxa entre els diferents col·lectius de la ciutat que defensen l’escola pública) i de Vatua L’Olla (projecte de cuina escolar a l’Escola dels Encants de Barcelona).

“De lo que se come se cría”: Projectes de transformació des del menjar

Amb la participació de L’Hort de l’Eriçò (projecte de producció de verdures ecològiques a la finca de Cal Sans, Sant Boi de Llobregat, dins del Parc Agrari del Baix Llobregat), de Bajo el Asfalto está la Huerta (BAH) col·lectiu dedicat a l’agroecologia que proposa un model alternatiu de producció, distribució i consum agrícola. i del Sindicato Andaluz de Trabajadoras/es (SAT), sindicat de classe andalús amb força implantació al camp.

Supermercats cooperatius: Ens reapropiem del nostre consum

Amb la participació de la XESLH (Xarxa d’Economia Social i Solidària de l’Hospitalet), de Claudio Cattaneo, de Supercoop Manresa i de Som Alimentació, cooperativa d’alimentació de València.

Ruta Memòria Agroecològica de L’Hospitalet (en bicicleta) + Taller Obert (organitzat per LHenBici)

Amb la participació de LHenBici (projecte acompanyat des de La Col·lectiva). Durant la setmana del 5 al 9 d’octubre, el taller de reparació de bicicletes (Av. Europa, 146, Bellvitge) romandrà obert de 17 a 21 h.

  • Diumenge 4 d’Octubre a les 10 hores. Punt de partida per confirmar. 

Si vols rebre l’enllaç d’alguna de les xerrades o totes, per a veure-ls en directe o quan tu vulguis, només cal inscripció a aquest formulari.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.