CICLE DE CINEMA CRÍTIC GASTRONÒMIC
Durant aquest cicle es projectaran tres pel·lícules que tracten tematiques com la gastronomia, l’origen del menjar, l’agroecologia i formes de sosteniment de la vida.
Cada sessió anira acompanyada d’una taula rodona on conversarem posant en comu sabers i reflexions.
Dates: div 7 octubre / div 4 novembre / div 2 decembre
TALLER DE CUINA D’APROFITAMENT
“Aquí no es llença res”
Aquesta frase l’haurem sentit dir un milió de vegades a les nostres mares i àvies mentre traginaven a la cuina, destapant olles de bullit o pelant patates amb formes rares.
Actualment, la pressa, la immediatesa i l’abundància estan a l’ordre del dia, i dedicar temps a pensar, imaginar i convertir unes sobres en un nou plat de menjar es pot considerar un acte revolucionari.
La cuina d’aprofitament es basa en convertir les sobres, allò que sovint creiem que s’ha de llençar, en nous plats per evitar el malbaratament alimentari. Ja siguin trossos de verdures, fulles, pells, restes de carn, vins o fermentacions, aquests poden tornar a la vida i recrear noves receptes.
Però, compte, això no és nou, no ho hem inventat nosaltres.
Aquelles que veien com l’aliment escassejava a les seves fresqueres o rebostos, se les enginyaven com a artistes per aconseguir olles saciants amb les què alimentar famílies senceres.
AL PA PA
El Pa és un aliment base que forma part de moltes dietes, fet que el fa existent en mil formes, colors i elaboracions diferents arreu del món. En aquests tallers compartim un espai, on experimentar, crear i compartir sabers diversos al voltant d’aquest aliment. Elaborant receptes de pa Àrab amb la Fatima Zohra i utilitzant farines ecològiques de gallecs a les cuines de la Suculenta Bellvitge.
CUINA EN QUÍTXUA
Amb l’objectiu d’apropar-nos a la llengua i la cultura quítxua aquest taller impartit
per el Carlos ens descobreix ingredients, plats i sabors de la seva cuina.
Chuño amb salsa de mani o Api de
maiz morado són alguns dels plats elaborats entre converses i compartí plegades.