logo

Jornades: ‘Quin pati volem?’
13.2.19


 
*En castellano más abajo.
 
El 22 i 23 de febrer organitzem Quin pati volem? unes jornades per reflexionar juntes sobre els patis escolars i, en última instància, pensar com transformar-los: Com és i com podria arribar a ser la funció dels espais exteriors en els centres educatius? Quin paper tenen els nens i nenes en el disseny i construcció dels seus espais de joc? Han de ser els patis un espai públic? I viceversa ¿poden ser els espais públics espais de joc?
 
Ho farem acompanyats per les comunitats educatives de l’Escola Prat de la Manta i l’Institut Escola Gornal, amb les que hem iniciat un procés de reflexió i treball sobre la configuració dels espais exteriors dels seus centres.
 
Comptarem també amb la inestimable aportació de persones i col·lectius amb experiència en processos de disseny i construcció participatius d’espais de joc infantil com Basurama, Makea, Lemur o Cristina Fraser.
 
Durant les jornades hi haurà diversos tallers adreçats a familiars i als nens i nenes. Per això és especialment important que us inscriviu a les jornades (que són completament gratuïtes) si veniu amb criatures. Només cal enviar un correu electrònic a hola@lafundicio.net i indiqueu si us quedareu al dinar del dissabte 23 de febrer i quantes persones, per poder organitzar la logística.
 
Aquí teniu el programa complet de les jornades:
 
PROGRAMA
 
DIVENDRES 22F  — Institut Escola Gornal
 
11 a 13 h — Playgrounds i espais de joc: Taller amb families i nens i nenes de 3 a 5 anys
 
DISSABTE 23F — Escola Prat de la Manta
 
10 h — Benvinguda i esmorçar
10.45 h a 13:30 h
— Presentació Lemur: Experiències de transformació de patis escolars
— Presentació Makea: Dinàmiques de disseny participat
— Presentació Basurama: Homologació d’espais de joc autoconstruïts
— Presentació Cristina Fraser: Playgrounds i espais de joc a Londres
13.30 h — Debat
 
10.45 a 13 h (pati) — Ràdio i dinàmiques de joc i treball amb Cristina Fraser i nens i nenes de 6è de l’Escola Prat de la Manta
 
14.30 h — Paella popular a càrrec de Mujeres Pa’lante i espais de joc
 
16 h — Cloenda
 
_______________
 
[CASTELLANO]
 
JORNADAS ¿QUÉ PATIO QUEREMOS?
 
El 22 y 23 de febrero organizamos Quin pati volem? unas jornadas para reflexionar juntxs sobre los patios escolares y, en última instancia, pensar cómo transformarlos: ¿Cual es y cual podría llegar a ser la función de los espacios exteriores en los centros educativos?¿Qué papel tienen los niños y niñas en el diseño y construcción de sus espacios de juego?¿Han de ser los patios un espacio público? Y viceversa ¿pueden ser los espacios públicos espacios de juego?
 
Lo haremos acompañados por las comunidades educativas de la Escola Prat de la Manta y el Institut Escola Gornal, con las que hemos iniciado un proceso de reflexión y trabajo sobre la configuración de los espacios exteriores de sus centros.
 
Contaremos también con la inestimable aportación de personas y colectivos con experiencia en procesos de diseño y construcción participativos de espacios de juego infantil como Basurama, Makea, Lemur o Cristina Fraser.
 
Durante las jornadas habrá diversos talleres dirigidos a familiares y a niños y niñas. Por esto es especialmente importante que os inscribáis a las jornadas (que son completamente gratuitas) si venís con criaturas. Para ello sólo es necesario enviar un correo electrónico a hola@lafundicio.net. Indicad si os quedaréis a la comida del sábado 23 de febrero y cuantas personas, para poder organizar la logística.
 
Aquí tenéis el programa completo de las jornadas:
 
PROGRAMA
 
VIERNES 22F  — Institut Escola Gornal
 
11 a 13 h — Playgrounds y espacios de juego: Taller con familias y niños y niñas de 3 a 5 años
 
SÁBADO 23F — Escola Prat de la Manta
 
10 h — Bienvenida y almuerzo
10.30 h a 13.30
— Presentación Lemur: Experiencias de transformación de patios escolares
— Presentación Makea: Dinámicas de diseño participado
— Presentación Basurama: Homologación de espacios de juego autoconstruidos
— Presentación Cristina Fraser: Playgrounds i espacios de juego en Londres
13.30 h — Debate
 
10.45 a 13.30 h (pati) — Radio y dinámicas juego y trabajo con Cristina Fraser y niños y niñas de 6º de la Escola Prat de la Manta
 
14.30 h — Paella popular a cargo de Mujeres Pa’lante y espacios de juego
 
16 h — Clausura

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.