logo

Activacions amb fibres vegetals: fet a casa
11.6.20

Activacions amb fibres vegetals: fet a casa

Durant el curs 2019-2020, estava previst donar continuïtat al programa d’experimentació i recerca amb fibres vegetals a les escoles, repetint els processos tant a l’Escola Pau Vila com a l’Institut-Escola Gornal. En la primera, les sessions de treball estaven plantejades per l’últim trimestre del curs; al Gornal, les sessions van començar a principis de març, ja que, com en l’anterior curs, el procés de treball s’ha vinculat al projecte CUEME de foment de l’Economia Solidària al cicle educatiu de primària i les produccions realitzades a partir de l’experimentació amb fibres vegetals estava previst que sortissin a la venda durant la gran trobada de fi de projecte al mes de maig al “mercadillo” de Bellvitge. Tot això ha quedat suspès degut a la pandèmia causada per la COVID-19 i les mesures de seguretat adoptades per les administracions, que han afectat tots els àmbits de la nostra vida. 

En aquest context i amb l’objectiu, per una banda, de donar suport a les dues escoles, Pau Vila i Institut Escola Gornal, en el treball de sostenir els vincles amb els seus i les seves alumnes; i per l’altra, de visibilitzar i compartir uns sabers i unes pràctiques que poden ser la llavor per a fer emergir formes de vida alternatives a l’actual sistema en col·lapse, des de Keras buti s’ha volgut compartir un seguit de propostes que ens permetin seguir pensant juntes sobre la manera com els sistemes de globalització desenfrenada i producció i creixement sense límits, vulnerabilitza la pròpia existència.  I sobre com posar-nos mans a l’obra per a transformar-los!    

Per això, proposem diversos “fers” que ens poden ajudar a seguir mantenint la conversa oberta a partir de pràctiques que tenen a veure amb altres paisatges, altres economies i altres temps. Només algunes pistes: 

  • tot està pensat per fer amb materials que habitualment es tenen a casa o que es poden reciclar. Investigueu a les vostres llars, a veure què trobeu! 
  • seguint amb l’essència de l’escola popular Keras buti, et proposem posar l’atenció en els aprenentatges i en el que compartim més que en el resultat. Potser aniràs més lenta, però segur que anirem més lluny!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.