Donant forma a les idees!

Projectes i iniciatives que hem acompanyat en algun moment del seu camí per a consolidar la seva activitat basada en ESS a L’Hospitalet:

Tapisseria J.D, SCCL

La tapisseria d’automòbils i aeronàutica J.D compta amb la maquinària i mans hàbils necessàries com per a reparar i deixar impecables tant els seients d’un autobús com la butaca de la teva casa. Establerts al Gornal, aquests artesans de la costura també milloren la comoditat els seients instal·lant molls, escumes o fibres en el seu interior. A més, gràcies a compaginar diverses tècniques de costura, han aconseguit que els preus siguin assumibles a qualsevol butxaca i el seu servei sigui ràpid.

Aposta per l’artesania, les bones pràctiques, i tindràs uns mobles fetén!

Escriu-los a:

tapiceriaj.d@gmail.com / telef: 600 764 288

 

LHenBici

L’Henbici és un projecte que neix de les necessitats d’un grup de veïnes amants de les bicicletes i a la mateixa vegada crítiques amb el model de mobilitat actual a la ciutat. En el transcurs de la seva incipient activitat convergeixen amb La Saboga, una longeva entitat d’usuàries de bicicleta, amb reconeguda trajectòria, preocupada pel medi ambient i la sostenibilitat establerta en Bellvitge des dels seus inicis l’any 2008, com a refundació de l’històric Grup Ecologista de Bellvitge. Amb l’objectiu d’incidir en la transformació del model de ciutat, l’Henbici comença a pedalar cap a un l’Hospitalet més verd, sostenible i respirable per a totes.

Han pujat la persiana del taller de autoreparación de bicicletes amb el desig de poder acte-ocupar-se en el futur. Impulsen, amb una mirada intergeneracional, des de projectes pedagògics per als més petits fins a passejos accessibles a totes les edats.

Aposta per una altra manera de recórrer la ciutat. Perquè aquesta és un bé comú i la seva salut és la nostra. Pedala!

Podràs contactar amb ells en:

lhospitaletenbici@gmail.com
@lhenbici

 

Cal Bielet del Garro

A Cal Bielet del Garro es treballa en el cultiu de taronges i llimones de proximitat i sense fertilitzants. Per això els seus processos de tractament del camp, des de el respecte dels seus temps fins a la presentació final de les seves fruites, són respectuosos amb el medi i l’aliment.

Sanes i saboroses van del camp al plat sense necessitat d’usar càmeres frigorífiques, ja que són de proximitat perquè la petjada ecològica sigui mínima.

Perquè a Cal Garro aposten perquè menjar sa no estigui renyit amb la butxaca ni amb la dignitat del treball dels seus productors.

Més info: 659 866 509

 

Ven Lumon

Ven Lumon va obrir les seves portes en 2015, any des de què aquesta associació treballa per difondre la diversitat cultural africana. Centrades en els sabers de la zona de Costa d’Ivori, comparteixen tant amb petits com amb dones treballadores tallers que permeten acostar la cosmologia africana al seu dia a dia i, pas a pas, generar noves comunitats.

Organitzen sessions de ball des de fa 3 anys en Collblanc, encara que el seu deriva ha passat per altres barris de la ciutat ensenyant arts plàstiques, música o amb sessions de cuentacuentos.

La cuina és un altre dels espais per a compartir la cultura gastronòmica, mostrant el gran receptari culinari en degustacions, tallers, o des del servei de servei d’àpats.

Si vols saber més escriu a:

Venlumon2015@gmail.com