Resum de la Primera Fira d’Economia Social i Solidària en L’Hospitalet

Resum de la Primera Fira d’Economia Social i Solidària en L’Hospitalet.
 
El Trajín en col·laboració amb la XESL’H (la xarxa de ESS local) vam pujar les persianes del mercat de la Florida el passat 4 d’octubre per a reactivar les parades buides amb altres propostes econòmiques que ja s’estan donant en el territori. Va ser una jornada repleta de ball, trobades, consum responsable, menjar deliciós i molta massa crítica amb ganes d’apostar per altres models d’intercanvi.
 
La Fira (FESLH) va buscar donar suport a les iniciatives econòmiques incipients i més veteranes del territori que aposten per un altre model de relació, producció i consum, que posi la vida en el centre. A més, desitjàvem donar a conèixer tots els productes i serveis necessaris per viure segons els principis de l’Economia Social i Solidària: consum i agroecologia, cures, energia, habitatge, finances ètiques i periodisme crític, entre altres.
 
Després de l’obertura de Ven Lumon i les paraules del Xavi Palos en representació de la XES Catalana, l’activitat de les parades es va desenvolupar mentre els tallers i xerrades anaven succeint en altres espais. Us deixem aquí els àudios de les xerrades:
 

Polítiques públiques i ESS_ Administracions i iniciatives locals compartiran les seves experiències per a la transició social i econòmica de les ciutats. Entitats: la CIBA (Ajuntament Santa Coloma de Gramanet), BcnCuida i Departament d’Economia Social i Polítiques Alimentàries Urbanes (Ajuntament Barcelona), Ajuntament Granollers (transició agroecològica i desenvolupament rural), Ajuntament de L’Hospitalet (Oficina de Serveis a l’empresa).

 

Economia Social i Solidària en L’Hospitalet_ Donar a conèixer iniciatives locals que aposten per un altre tipus de relació, producció i consum. Generem xarxa. Entitats: Mamalyona, Cooperativa Keras Buti, LHenBici, Ampas Endavant.

 

RedESS migrants a L’Hospitalet. Juntes és més fàcil_ Entitats: MigrESS, Mujeres Palante, Kusikusi i veïnes.

 

(Intro musical del grup Tonada Magdalena)

Esperem que anés d’utilitat i visquéssiu una Fira amb tan bon ambient com nosaltres vivim 🙂 Compartim algunes imatges i un vídeo molt bonic resum de la jornada.

 

Anem fent els primers passos, en camí a un any replet d’activitat en la XESLH i amb la intenció de la segona edició de la Fira.

 

IMATGES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.