BITÀCOLA TALLERS ESTAMPACIÓ

Tallers de fibres vegetals compartits per l’Agnes del Espai Brotes, qui explica que aquest saber neix amb el seu fill, per l’interès de que el que vesteixi sigueixi el més natural possible. Tot part per començar a experimentar amb allò que sobra per a donar nova vida a la roba i recuperar utilitats dels “desfets”. En aquest trajecte, recordem d’on procedeixen els tints: de la naturalesa! Llet de soia perquè els colors no es vagin, romaní, achiote, pell de ceba, magrana…o cúrcuma com la que van aportar les noies de l’herboristeria de Torrent-Gornal! No ve de molt lluny, perquè les nostres avantpassades més recents utilitzaven les banyeres de les cases tant per a rentar com tenyir.

Durant aquestes sessions el mercat es va omplir de nous sorolls, com el del martell per a que el suc de les flors i fulles impregnessin les teles. Aquesta banda sonora va cridar l’atenció de més d’una que es va acabar unint al taller. Per exemple, en el mercat de Collblanc, entre altres s’acosta el Kiko. Ell embeni fruita seca i és de Terrassa, encara que la vida dóna moltes voltes i abans va treballar durant molts anys en el sector del téxtil. El Kiko va compartir amb les altres participants alguns truquillos i sabers: per exemple com diferenciar el polièster i les fibres naturals, que el polièster procedeix del petroli i que l’amiant és una fibra mineral.

Entre flors i martells les converses es teixeixen i desfan: la roba que consumim, què comporta baixar els preus d’una samarreta vs comprar uns mitjons de Mataró, hi ha qui agafa l’avió cada cap de setmana per oci?, impactes en la naturalesa, carn artificial vs carn real, com influeixen les polítiques del màrqueting en la canalla de la casa… Veïnes i paradistas entrellaçant experiències i opinions en els mercats.

Vaya Trajín bo!

I un parell de frases finals: “abans es comprava menys i s’arreglava més… ara ens sobra de tot”, “no es pot perdre la preocupació per les veïnes”

Un comentari en “BITÀCOLA TALLERS ESTAMPACIÓ

 1. Jose diu:

  Buenas tardes, encantado de saludarte. Soy Jose
  Quería escribirte porque me ha parecido interesante comentar contigo la posibilidad de que tu negocio aparezca cada mes en periódicos digitales como noticia para posicionar en los primeros lugares de internet, es decir, con artículos reales dentro del periódico que no se marcan como publicidad y que no se borran.
  La noticia es publicada por más de cuarenta periódicos de gran autoridad para mejorar el posicionamiento de tu web y la reputación.

  ¿Podrías facilitarme un teléfono para ofrecerte un mes gratuito?
  Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.