BITÀCOLA DEL CAMP AL PLAT

 

Durant el mes de juny, acompanyades pel Espai Brotes i Ángela Nova, vam tornar a muntar un bon Trajín als mercats. En aquesta ocasió, Ángela va compartir els seus sabers sobre beuratges estiuencs i l’alimentació, primer al mercat de la Florida (7 de juny) i després al de Collblanc (22 de juny).

Quan aixequem la persiana amb iniciatives inspiradores de L’Hospitalet, i que aposten per un model de ciutat que posi les necessitats de les veïnes en el centre, sempre passen coses tan inesperades com increïbles. En aquesta ocasió, a la Florida, les participants del taller van ser veïnes del barri i la canalla que també donava vida al taller de fanzines ambulant que just havia aparcat el seu carret enfront del mercat. Entre batuts energètics (perfectes per a començar el dia en el col·legi) i tes freds (molt similars als que es compren en el súper sense saber el que bevem, però en aquesta ocasió amb aliments reals), es va obrir lloc per a la trobada intergeneracional i la mescla d’interessos-desitjos. Qui diria que la fruita agradaria tant! Perquè els pinchos de fruita del temps, comprada abans en la paradeta de l’Andrés, van desaparèixer en un obrir i tancar d’ulls 🙂

“Espirulina”, “civada”, “macerar”, “cacau natural”,… productes i “palabros” nous que incorporar en l’alimentació. A l’igual en Collblanc, potser això de la “sobirania alimentària” és alguna cosa que anem aprenent i que sap molt bé. L’únic dubte és… està disponible a la butxaca dels barris més vulnerabilizats? Atentament, petites i grans van prendre nota de cada recepta per a després replicar-la a casa. Aquí compartim algunes de les genials anotacions que… esperem es converteixin en fanzine pròximament.

Un brindis per noves trobades! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.