RÀDIO BICICLOT I LHENBICI

La tarda del 28 de juny vam aixecar la persiana per a generar novament un espai de trobada entre iniciatives inspiradores, el mercat i les veïnes; sota aquest text podràs trobar el clip de radi complet amb tots els detalls 😉

Molt satisfetes, el donar lloc al diàleg va facilitar que un espai assentat com BiciClot (Barcelona) mostrés la seva voluntat de tirar una mà i acompanyar a LHenBici (Bellvitge), de recent creació encara que compten amb l’experiència del grup ecologista de la Saboga al costat. Barcelona i Hospitalet més pròximes que mai!

La primera part de la jornada va ser el taller de bicicletes. Situat fora del mercat per a major seguretat dels aliments d’allí dins, el taller d’aprenentatge de autorreparación de bicicletes va sortir a l’espai públic, facilitant així que uns altres riders poguessin acostar-se. El protagonista del moment va ser Gabriel qui, una vegada muntada i ajustada, va provar de manejar la seva primera bicicleta.

Després vam passar de la pràctica a la xerrada en la ràdio. La conversa es va iniciar amb la desconeguda dada que BiciClot i LHenBici tenien un passat comú: els primers van iniciar el seu pedaleig després d’una aliança frustrada amb la Saboga en els ’80. Durant aquest temps, les claus perquè s’hagin mantingut fins a l’actualitat passen per haver nodrit el seu espai compartint-lo amb altres entitats com Trèvol Missatges, haver-se acompanyat bé, autoformarse per a aprendre a gestionar l’estructura i intercooperar. És així com, a poc a poc han anat canviant l’imaginari social en relació a l’ús de la bicicleta en el seu territori, a les seves escoles… De gat vell a gat jove, Pere detecta les possibilitats actuals a L’Hospitalet, ja que hi ha molt creat i només és copiar el model i readaptar.

LHenBici estan començant, però comparteixen la seva experiència com riders que recorren la ciutat: el pla de carrils bicis és molt antic com per a no renovar-lo i així implantar espais segurs per a vianants, ciclistes i cotxes. Una altra de les particularitats que sorgeixen és la presència d’aquestes bicicletes taronges que entorpeixen el pas per la ciutat i que denoten un altre model de negoci no donat suport per aquestes entitats. Per això, el que es plantegen ara és acostar la bicicleta als col·legis i promoure sortides en grup, ja que permeten agafar la confiança necessària per a transitar L’Hospitalet i esdevenir massa crítica en l’aposta perquè la bici és una alternatva real i segura. “La bici t’activa socialment”.

La moraleja que conclou la xerrada és que només donant-nos suport entre nosaltres aconseguirem fer sostenible un model que cuida la salut de la ciutat i a les veïnes que l’habiten. Sembla que no ens queda una altra que pedalar cap a un altre model de transport, és un altre model de ciutat, és un altre model de mercat 😉

Podràs trobar-los en:

-> LHenBici_ Av Europa 176, taller obert de 18-20h els dimarts. Twitter @lhenbici

-> BiciClot_ Poble Nou, C/Pere IV 58. Twitter @biciclot.coop

I aquí la xerradeta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.