Bitacola tallers Santa Eulàlia

Aquí us deixem algunes de les imatges dels deliciosos tallers d’aquesta setmana.

En breu, compartirem les receptes del ají (cuinat per Carlos de Mujeres Pa’lante), el mafe del Sindicat de Venededores ambulantes i els àudios amb les converses cuinades entre les participants, veïnes, paradistas…

SESSIÓ MUJERES PA’LANTE:

Aquí “pastelillos de formatge” que Carlos va portar ja preparats de casa, llestos per a acompanyar el ají calentito (perfecte per a la tarda de pluja).

El ají es beu a qualsevol hora, sobretot per a desdejunar, i és un menjar amb energia perfecta per a afrontar el dia. En la taula els ingredients principals: blat de moro (lila), aigua, canyella, clau, sucre i pell de llimona.

Isabel i una altra paradista es llancen a provar el ají, que desprèn una olor que, a poc a poc, va atraient les veïnes que es troben allí.

…i mentre algunes xerrem entorn del fogó, uns altres repassen l’antiga disposició del mercat. Que diferent era-hi! Una parada per al safrà, un altre per als caragols,…

 

El petit Gabi corrobora que aquest ají estava deliciós! L’àudio de la sessió en breu el pujarem aquí 🙂

 

SESSIÓ SINDICAT VENEDORS AMBULANTS BCN:

Comencem la sessió comprant els ingredients en el mercat: la majoria els trobem-hi, encara que alguns els hem de portar de fora. Aquesta recepta té de tot!

Ens posem en sèrie, treballant segons les instruccions que ens donen. Que el ritme no pari, que es necessiten mans i temps perquè la recepta surti rica!

  

Es fa la vedella, al mateix temps que es tritura el tomàquet, ceba, pastanaga, carabassa, pebrot,… ñamm

 

Amb pebre i gengibre, tot es barreja i amb el seu tomàquet fregit, remou-lo remou-lo!

Mentrestant, Papaie ens relata com va ser que li deportessin des de França, el difícil de viure a Espanya només pel seu color de pell, les ganes de començar amb nous projectes des del sindicat… receptes amb històries que atrapen i són el dis-gust del dia a dia.

Amb una mica d’arròs que ha preparat Agnes, llest per a menjar! I qualsevol que passa al costat, es per a a preguntar que s’està coent en el Trajín. Temps per a la xerrada i l’intercanvi d’experiències, receptes,…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.