BITÀCOLA SESSIÓ LA CUINA DEL OPENARMS (26ABRIL)

El menjar com a mitjà de vida

El 26 d’abril vam tornar a organitzar el Trajín en el mercat de Torrent Gornal, acompanyades de l’Oscar Rando, conegut nel món del cooperativisme però ara també com a encarregat durant uns mesos de la cuina del OpenArms.
A la xerrada ens van acompanyar tant paradistas, persones que passaven per allí, com a veïnes que van venir expressament, i és que les iniciatives que posen tot el cor en el rostidor, atreuen.
L’Oscar ens va comptar el dia a dia en el vaixell, aprenentatges i lliçons que s’ha portat d’allí, però sobretot, va fer èmfasis en què les veritables protagonistes són les persones (moltes d’elles dones que viuen el invivible) que decideixen arriscar-ho tot per aconseguir una vida digna… per aconseguir les llums al lluny del mar.

El menjar com a transformació

Oscar va arribar allí ja que li ho van proposar mentre cuinava amb altres companyes una paella gegant en el Esperanzah! El Esperanzah! és el projecte més famós dels que de moment està impulsant (que són molts); aquest festival de música sorgeix fa diverses edicions amb l’objectiu de ser impuls de canvi de la percepció que des de fora es tenia sobre el barri de San Cosme, al Prat. Amb uns inicis complicats, ara es troben recollint els fruits del que ha suposat l’esforç de tot un barri participant en aquest lloc de trobada i celebració. Allí, tota necessitat es va convertir en resposta en clau de ESS… arribant a acompanyar a 52 iniciatives.

El menjar com a espai de relació

Això ho continuen pastant des del seu grup de treball GATS (Grups associats pel treball sociocultural); aquí continuen “cuinant juntes” la ràpida cooperativización del Esperanzah! per a així fer partícip a més de l’esdeveniment, el festival de Sopes del Món on tot el barri treu l’olla i les diferents comunitats comparteixen el “chup chup” de la diversitat cultural, o el parc de les olors.

Ingredients per a una bona recepta.

Oscar ens va deixar alguns ingredients que ell està provant per a delicioses receptes futures: interessant buscar el que està succeint en Foodtopía, Labastida, Nalda i seguir a Koldo Saratxaga.

 

Sense més dilació, aquí la radio-xerrada d’aquesta sessió:

 

Ens veiem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.