La inauguració de la expo de Llocs a L’H Digital

Portada / BLOC / La inauguració de la expo de Llocs a L’H Digital
La inauguració de la expo de Llocs a L’H Digital
Spread the love

Text original de la noticia apareguda a L’H Digital:

Els resultats del projecte de La Fundició es poden veure en una exposició al CC de Bellvitge
‘Llocs’ és un projecte de La Fundició que elabora un mapa dels espais en desús a L’Hospitalet. Es tracta de recopilar solars, edificis buits o espais marginals. Alumnes de diferents centres educatius han elaborat propostes i han imaginat com voldrien transformar-los. S’han localitzat una seixantena d’espais infrautilitzats.Fins al 31 de maig es poden conèixer en una exposició al Centre Cultural Bellvitge.

L’Escola Prat de la Manta, l’Institut Bellvitge o el Punt Òmnia JIS-Arrels són alguns dels centres que han participat en aquest projecte que tot just tanca la seva primera fase. S’han mostrat els resultats d‘aquesta investigació participativa que ha portat a localitzar a quatre districtes diferents una seixantena d’espais infrautiliztats a la ciutat.

Laia Ramos és membre de la cooperativa La Fundició i explica que es tracta de “pensar els usos dels espais i assajar prototips que puguin evitar que els espais estiguin en desús i que a més es puguin cogestionar els seus usos amb la ciutadania”. 

El projecte ara es troba en un punt on caldria segons, Mariló Fernández, membre de la cooperativa La Fundició,“definir quin és el compromís de l’administració per encetar una segona fase per assajar què podria passar a diferents espais de la ciutat “.

Com a exemple, La Fundició mostra el projecte del parterre del carrer Prat 11, on ja han començat a implicar gent per convertir-lo en un jardí comunitari.

La mostra es pot visitar fins el proper 31 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *