Fibres Vegetals

L’Escola Popular Keras Buti (“fem coses” en romanó) és un espai on compartir i construir col·lectivament coneixement: sabers i “fers” vinculats a un territori i unes comunitats específiques; sabers i “fers” que articulen una cosmologia, una manera de sentir i estar al món.

Alhora, des de l’Escola Popular Keras Buti s’exploren les maneres en què el coneixement i la cultura poden articular-se amb formes d’economia que posin el sosteniment de la vida al centre.

Fibres vegetals és una línia de recerca i creació dins el projecte d’Escola Popular Keras Buti amb la qual es volen iniciar processos per a restituir i desenvolupar col·lectivament un coneixement del medi en relació a les fibres vegetals, i els sabers i les pràctiques que hi estan vinculades. 

Arrel de l’aprovació d’una moció al ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet que, per una banda, permet la recollida de margalló, vímet i altres fibres i fruits silvestres, i per l’altra, promou obrir programes específics dins les escoles que posin sobre la taula els ecosistemes vegetals de la ciutat i els seus treballs, el curs 2018-2019 s’han iniciat processos de treball en dues escoles: l’Institut Escola Gornal (al barri del Gornal) i l’Escola Pau Vila (al barri de la Florida) amb els grups de cinquè i quart respectivament. 

moció_recursos_naturals_urbans

 Durant el procés, vam compartir sabers sobre la cistelleria i les plantes locals que podem fer servir en l’elaboració, alhora que vam intentar cercar aquells coneixements que hi ha al barri amb els que s’ha trencat el vincle de transmissió per “l’obsolescència” d’unes formes de fer lligades a la vida al camp. Pensar en  les possibilitats per activar aquestes habilitats avui en dia ha format part dels reptes en els que pensar.

MemoriaFibras-Vegetals19

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *